İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Mutfak Sanatlarý Merkezi
İstanbul Okan Üniversitesi - Mutfak Sanatları Merkezi

PROFESYONEL AŞÇILIK MESLEKİ YETERLİLİK SERTİFİKA PROGRAMI

8 Haftalık Profesyonel Aşçılık Mesleki Yeterlilik Sertifika Programı

İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi’nin “Profesyonel Aşçılık Mesleki Yeterlilik Sertifika Programı”, hali hazırda mutfaklarda çalışan ve deneyim sahibi olup diploma veya geçerli bir sertifikaya sahip olmayan,  deneyimli aşçılarımız için tasarlandı. Tüm uluslararası gastronomik terminoloji ve pişirme tekniklerini içeren eğitim 128 saatlik bir programdan oluşuyor. Katılımcılar Profesyonel Aşçılık Mesleki Yeterlilik Sertifika Programı sayesinde pratik ağırlıklı tecrübelerini, profesyonel bir eğitim programı ile birleştirme imkanı bulabilecekler. Eğitimin tamamlanmasıyla birlikte yazılı ve pratik final sınavını geçen katılımcılar, İstanbul Okan Üniversitesi ve İtalya Florence Üniversitesi çift Aşçılık Sertifikasi’na sahip olacaklar.

Eğitim Yeri: Eğitim Tuzla Kampüsü'nde yapılacaktır.

Eğitim Tarihi: Eğitim 22 Şubat tarihinde başlayacaktır.

Eğitim Süresi: 128 ders saati pratik eğitim

Her hafta 16 ders saati eğitim verilecektir. Hafta sonu ve hafta içi gruplar olacaktır.

Hafta sonu grubu, Cumartesi 09:00-18:00, Pazar 09:00-18:00 aralığında olacaktır.

Hafta içi grubu, Pazartesi – Salı – Çarşamba – Perşembe 18:00-22:00 aralığında olacaktır.

Verilecek Eğitimler

Teorik Olarak; Tabak Sunumu, Mutfak Ekipmanları, Menü Planlama, Satın Alma, Gıda Güvenliği, İş Güvenliği, Maliyet Hesaplama, Gıdaların Yapısal Özellikleri

Pratik Olarak; Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri, Kemik Suları, Bağlayıcılar, Çorbalar, Soslar, Sandviçler, Et Kesim Teknikleri, Soğuk Mutfak Teknikleri, Pişirme Teknikleri, Et – Balık – Tavuk İşleme ve Pişirme Teknikleri

Eğitim Programı:

1. Hafta: Gastronomi ve Mutfağın Temel Bilgileri

Beslenme, Hijyen, Gıda ve İş Güvenliği, Mutfak Hiyerarşisi, Mutfak Ekipman Bilgisi, Mutfak Terimleri, Gıdaların Yapısal Özellikleri

2. Hafta: Yiyecek-İçecek İşletmesi

Restoran İşleyişi, Restoran Açılış Aşamaları, Gıda Mevzuatı, Gıda Pazarlaması, Sosyal Medya

3. Hafta: Kesme Teknikleri ve Kemik Suları

4. Hafta: Bağlayıcılar, Temel Soslar, Çorbalar

5. Hafta: Soğuk Mutfak ve Kahvaltı Mutfağı Teknikleri

6. Hafta: Kanatlı Hayvanlar İşleme ve Pişirme Teknikleri

7. Hafta: Büyük ve Küçük Baş Hayvanlar İşleme ve Pişirme Teknikleri

8. Hafta: Deniz Ürünleri İşleme ve Pişirme Teknikleri

Bilgi İçin: https://oksem.okan.edu.tr/egitim/ascilik-mesleki-egitim-sertifika-programi-istanbul

Tuzla Kampüs: 0 (216) 677 16 30 - 3622 (İbrahim Arslanoğlu)

Kayıt İçin:

Mecidiyeköy Kampüs: 0(212) 212 65 26
Kadıköy Kampüs: 0(216) 325 48 18-1550

Copyright © 2020 İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi - Tüm Hakları Saklıdır.