İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Mutfak Sanatlarý Merkezi
İstanbul Okan Üniversitesi - Mutfak Sanatları Merkezi

PROFESYONEL AŞÇILIK PROGRAMI

8 Aylık Profesyonel Aşçılık Programı

İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi’nce yürütülen Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı, kariyerlerine yiyecek - içecek sektöründe profesyonel aşçı olarak devam ettirmek isteyenler için tasarlanmıştır. 18 yaşını doldurmuş tüm adayların başvurabileceği programın süresi 8 aydır. İlk 5 ay boyunca öğrenciler İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nün profesyonel eğitmenleri ile tanınmış profesyonel şefler tarafından verilen yoğunlaştırılmış uygulamalı eğitimlere katılırlar. Programın kalan 3 ayında ise öğrenciler, beş yıldızlı oteller ve lüks restoranlarda zorunlu stajlarını gerçekleştirirler. Eğitimin ardından katılacakları sınav sonucunda mezun olan öğrenciler, İtalya’nın en iyi aşçılık okulu APICIUS International School of Hospitality’den AB ülkelerinde geçerli sertifika almaya hak kazanırlar. Öğrenciler aynı zamanda Uluslar arası onaylı sertifikaya sahip olurlar.

 

Eğitim Yeri: Eğitim Tuzla Kampüsü'nde yapılacaktır.

Eğitim Tarihi: Eğitim 22 Şubat tarihinde başlayacaktır.

Eğitim Süresi: 320 ders saati pratik eğitim, 288 iş saati staj

Her hafta 16 ders saati eğitim verilecektir. Hafta sonu ve hafta içi gruplar olacaktır.

Hafta sonu grubu, Cumartesi 09:00-18:00, Pazar 09:00-18:00 aralığında olacaktır. 

Hafta içi grubu, Pazartesi – Salı – Çarşamba – Perşembe 18:00-22:00 aralığında olacaktır.

 

Verilecek Eğitimler

Teorik Olarak; Tabak Sunumu, Mutfak Ekipmanları, Menü Planlama, Satın Alma, Gıda Güvenliği, İş Güvenliği, Maliyet Hesaplama, Beslenme

Pratik Olarak; Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri, Kemik Suları, Bağlayıcılar, Çorbalar, Soslar, Sandviçler, Et Kesim Teknikleri, Soğuk Mutfak Teknikleri, Pişirme Teknikleri, Et – Balık – Tavuk İşleme ve Pişirme Teknikleri, Tahıl – Makarna – Pirinç İşleme ve Pişirme Teknikleri, Türk Mutfağı, Dünya Mutfakları, Temel Pastacılık – Ekmekçilik Teknikleri

 

Eğitim Programı:

1. Hafta: Gastronomi ve Mutfağın Temel Bilgileri

                      Beslenme, Hijyen, Gıda ve İş Güvenliği, Mutfak Hiyerarşisi, Mutfak Ekipman Bilgisi, Mutfak Terimleri, Gıdaların Yapısal Özellikleri

2. Hafta: Yiyecek-İçecek İşletmesi

                      Restoran İşleyişi, Restoran Açılış Aşamaları, Gıda Mevzuatı, Gıda Pazarlaması, Sosyal Medya

3. Hafta: Kesme Teknikleri ve Kemik Suları

4. Hafta: Bağlayıcılar, Temel Soslar, Çorbalar

5. Hafta: Soğuk Mutfak ve Kahvaltı Mutfağı Teknikleri

6. Hafta: Kanatlı Hayvanlar İşleme ve Pişirme Teknikleri

7. Hafta: Büyük ve Küçük Baş Hayvanlar İşleme ve Pişirme Teknikleri

8. Hafta: Deniz Ürünleri İşleme ve Pişirme Teknikleri

9. Hafta: Sebze, Tahıl ve Bakliyat Pişirme Teknikleri

10. Hafta: Pirinç, Makarna ve Türevleri İşleme ve Pişirme Teknikleri

11. Hafta: Sakatat İşleme ve Pişirme Teknikleri

12. Hafta: Pişirmenin Bilimi – Moleküler Mutfak Teknikleri

13. Hafta: Türk Mutfağı (Bölge Bölge)

14. Hafta: Türk Mutfağı (Bölge Bölge)

15. Hafta: Dünya Mutfakları

16. Hafta: Dünya Mutfakları

17. Hafta: Dünyadan Şefler ve Yemekleri

18. Hafta: Temel Pastacılık

19. Hafta: Temel Pastacılık

       20. Hafta: Temel Ekmekçilik

Bilgi İçinhttps://oksem.okan.edu.tr/egitim/profesyonel-ascilik-sertifika-programi-istanbul

Tuzla Kampüs: 0(216) 677 16 30 - 3622 (İbrahim Arslanoğlu)

Kayıt İçin:

Mecidiyeköy Kampüs: 0(212) 212 65 26

Kadıköy Kampüs: 0(216) 325 48 18-1550

 

İş Ortaklarımız
İş ortaklarımız
Copyright © 2020 İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi - Tüm Hakları Saklıdır.