İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Mutfak Sanatlarý Merkezi
İstanbul Okan Üniversitesi - Mutfak Sanatları Merkezi

PROFESYONEL PASTACILIK MESLEKİ YETERLİLİK SERTİFİKA PROGRAMI

8 Haftalık Profesyonel Pastacılık Mesleki Yeterlilik Sertifika Programı

İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi’nin “Profesyonel Pastacılık Mesleki Yeterlilik Sertifika Programı”, hali hazırda mutfaklarda çalışan ve deneyim sahibi olup diploma veya geçerli bir sertifikaya sahip olmayan,  deneyimli aşçılarımız için tasarlandı. Tüm uluslararası gastronomik terminoloji ve pişirme tekniklerini içeren eğitim 128 saatlik bir programdan oluşuyor. Katılımcılar Profesyonel Pastacılık Mesleki Yeterlilik Sertifika Programı sayesinde pratik ağırlıklı tecrübelerini, profesyonel bir eğitim programı ile birleştirme imkanı bulabilecekler.

 

Eğitim Yeri: Eğitim Tuzla Kampüsü'nde yapılacaktır.

Eğitim Tarihi: Eğitim 22 Şubat tarihinde başlayacaktır.

Eğitim Süresi: 128 ders saati pratik eğitim

Her hafta 16 ders saati eğitim verilecektir. Hafta sonu ve hafta içi gruplar olacaktır.

Hafta sonu grubu, Cumartesi 09:00-18:00, Pazar 09:00-18:00 aralığında olacaktır. 

Hafta içi grubu, Pazartesi – Salı – Çarşamba – Perşembe 18:00-22:00 aralığında olacaktır.

 

Verilecek Eğitimler

Teorik Olarak; Tabak Sunumu, Mutfak Ekipmanları, Menü Planlama, Satın Alma, Gıda Güvenliği, İş Güvenliği, Maliyet Hesaplama, Gıdaların Yapısal Özellikleri

Pratik Olarak; Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri, Kemik Suları, Bağlayıcılar, Çorbalar, Soslar, Sandviçler, Et Kesim Teknikleri, Soğuk Mutfak Teknikleri, Pişirme Teknikleri, Et – Balık – Tavuk İşleme ve Pişirme Teknikleri, Tahıl – Makarna – Pirinç İşleme ve Pişirme Teknikleri

 

Eğitim Programı:

1. Hafta: Gastronomi ve Mutfağın Temel Bilgileri

        Beslenme, Hijyen, Gıda ve İş Güvenliği, Mutfak Hiyerarşisi, Mutfak Ekipman Bilgisi, Mutfak Terimleri, Gıdaların Yapısal Özellikleri

2. Hafta: Yiyecek-İçecek İşletmesi

        Restoran İşleyişi, Restoran Açılış Aşamaları, Gıda Mevzuatı, Gıda Pazarlaması, Sosyal Medya

3. Hafta: Mereng Yapım Teknikleri

4. Hafta: Tatlı-Tuzlu Tart ve Kurabiye Yapım Teknikleri

5. Hafta: Kek Yapım Teknikleri

6. Hafta: Krema ve Klasik Pasta Yapım Teknikleri

7. Hafta: Pate Au Choux Tekniklerii

8. Hafta: Mousse, Pudding, Custard Yapım Teknikleri

İş Ortaklarımız
İş ortaklarımız
Copyright © 2020 İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi - Tüm Hakları Saklıdır.