CHEF – OWNER EĞİTİM PROGRAMI
Chef – Owner Eğitim Programı
İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi’nin “Chef – Owner Eğitim Programı”, gıda sektöründe işletmecilik kariyeri planlayanlar için tasarlandı. Tüm uluslararası gastronomik terminoloji ve pişirme tekniklerini içeren eğitim 128 saatlik bir programdan oluşuyor. Temel aşçılık eğitimi ve yoğun şekilde işletmecilik eğitimi içeren programımız, kısa sürede yiyecek-içecek işletmeciliği yapmak isteyenler için oluşturulmuştur.
Eğitim Yeri: Eğitim Tuzla Kampüsü'nde yapılacaktır.
Eğitim Süresi: 128 ders saati pratik eğitim
Haftalık ders saati 16 saat’tir.
Hafta içi grubu 14 Aralık 2020-5 Şubat 2021 – 17:30-21:30 arası
Hafta Sonu grubu 12 aralık 2020-7 Şubat 2021 – 10:00-18:00 arası
Verilecek Eğitimler
Teorik Olarak; Tabak Sunumu, Mutfak Ekipmanları, Menü Planlama, Satın Alma, Gıda Güvenliği, İş Güvenliği, Maliyet Hesaplama, Gıdaların Yapısal Özellikleri, Gıda Pazarlaması, Yiyecek – İçecek İşletmeciliği
Pratik Olarak; Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri, Kemik Suları, Bağlayıcılar, Çorbalar, Soslar
Eğitim Programı:
1. Hafta: Gastronomi ve Mutfağın Temel Bilgileri
Beslenme, Hijyen, Gıda ve İş Güvenliği, Mutfak Hiyerarşisi, Mutfak Ekipman Bilgisi, Mutfak Terimleri, Gıdaların Yapısal Özellikleri
2. Hafta: Yiyecek-İçecek İşletmesi
Restoran İşleyişi, Restoran Açılış Aşamaları, Gıda Mevzuatı, Gıda Pazarlaması, Sosyal Medya
3. Hafta: Kesme Teknikleri ve Kemik Suları
4. Hafta: Bağlayıcılar, Temel Soslar, Çorbalar
5. Hafta: Yiyecek – İçecek İşletmeciliği
6. Hafta: Yiyecek – İçecek İşletmeciliği
7. Hafta: Yiyecek – İçecek İşletmeciliği
8. Hafta: Yiyecek – İçecek İşletmeciliği