İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Mutfak Sanatlarý Merkezi
İstanbul Okan Üniversitesi - Mutfak Sanatları Merkezi

CHEF – OWNER EĞİTİM PROGRAMI

Chef – Owner Eğitim Programı

İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi’nin “Chef – Owner Eğitim Programı”, gıda sektöründe işletmecilik kariyeri planlayanlar için tasarlandı. Tüm uluslararası gastronomik terminoloji ve pişirme tekniklerini içeren eğitim 128 saatlik bir programdan oluşuyor. Temel aşçılık eğitimi ve yoğun şekilde işletmecilik eğitimi içeren programımız, kısa sürede yiyecek-içecek işletmeciliği yapmak isteyenler için oluşturulmuştur.

 

Eğitim Yeri: Eğitim Tuzla Kampüsü'nde yapılacaktır.

Eğitim Süresi: 128 ders saati pratik eğitim

Eğitim Tarihi: 

Haftalık ders saati 16 saat’tir.

Hafta içi grubu 14 Aralık 2020-5 Şubat 2021 – 17:30-21:30 arası

Hafta Sonu grubu 12 aralık 2020-7 Şubat 2021 – 10:00-18:00 arası

 

Verilecek Eğitimler

Teorik Olarak; Tabak Sunumu, Mutfak Ekipmanları, Menü Planlama, Satın Alma, Gıda Güvenliği, İş Güvenliği, Maliyet Hesaplama, Gıdaların Yapısal Özellikleri, Gıda Pazarlaması, Yiyecek – İçecek İşletmeciliği
 

Pratik Olarak; Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri, Kemik Suları, Bağlayıcılar, Çorbalar, Soslar


Eğitim Programı:

1. Hafta: Gastronomi ve Mutfağın Temel Bilgileri

Beslenme, Hijyen, Gıda ve İş Güvenliği, Mutfak Hiyerarşisi, Mutfak Ekipman Bilgisi, Mutfak Terimleri, Gıdaların Yapısal Özellikleri

2. Hafta: Yiyecek-İçecek İşletmesi

Restoran İşleyişi, Restoran Açılış Aşamaları, Gıda Mevzuatı, Gıda Pazarlaması, Sosyal Medya

3. Hafta: Kesme Teknikleri ve Kemik Suları

4. Hafta: Bağlayıcılar, Temel Soslar, Çorbalar

5. Hafta: Yiyecek – İçecek İşletmeciliği

6. Hafta: Yiyecek – İçecek İşletmeciliği

7. Hafta: Yiyecek – İçecek İşletmeciliği

8. Hafta: Yiyecek – İçecek İşletmeciliği

İş Ortaklarımız
İş ortaklarımız
Copyright © 2023 İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi - Tüm Hakları Saklıdır.