İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Mutfak Sanatlarý Merkezi
İstanbul Okan Üniversitesi - Mutfak Sanatları Merkezi

Hakkımızda

2009 yılında açılarak Türkiye’nin 2. Gastronomi Bölümü olan bölümümüz, dünya standartlarındaki eğitim kalitesi ve bu eğitimi destekleyen yatırımlarıyla gastronomi alanında ülkemizde önemli bir yere sahiptir.

2013 yılında Mutfak Sanatları Merkezinde sertifikalı eğitimleri başlatan Gastronomi bölümümüz, Tuzla Kampüsü’nde kariyerlerine yiyecek-içecek sektöründe profesyonel aşçı, pastacı, artizan ekmekçi vb alanlarda meslek sahibi olarak devam ettirmek isteyenlere gerekli tüm desteği ve altyapıyı sağlamaktadır.

Eğitim süresince katılacakları sınavlar sonucunda mezun olan öğrencilerimiz, YÖK onaylı Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları merkezi Profesyonel aşçılık sertifikası ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almayı hak kazanırlar.

İtalya’nın Floransa şehrinde yer alan APICIUS International School of Hospitality ise Palazzi Uluslararası Okullar Birliği’nin çatısı altındaki 6 okuldan biridir. Katılımcılar, sadece Türkiye’de Okan üniversitesinden sertifika almakla kalmıyor, ayrıca yurtdışından gerekli nitelikliliği sağlamış olduğunu kanıtlamış oluyor.

Mutfak Sanatları Merkezi’nde gerek yabancı üniversitelerle iş birlikleri, gerekse alanında uzman eğitim kadrosunun yanında yurtiçi ve yurtdışından gelen dünya çapında tanınan şeflerin eşliğinde yeni dünya pişirme teknikleri ve Türk mutfak teknikleri öğretiliyor.

Mutfak Sanatları Merkezi Üniversitemizin Tuzla Kampüsü’ndeki 1400 metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük gastronomi uygulama mutfağı ve O’Mutfak Restoranına sahiptir.

Okan Gastronomi kompleksinde;

yer alır.

Kompleks, kurumsal şirket etkinliklerine de ev sahipliği yapmaktadır. Merkezde kurum, marka veya şirketlere yönelik özel etkinlik, toplantı, lansman ve workshoplar da düzenlenir.

Geleceklerini güçlü eğitim kadrosu ve teknik altyapıyla güçlendirip, yiyecek-içecek sektöründe profesyonel olarak çalışmak isteyenleri Okan Mutfak Sanatları Merkezindeki eğitimlere bekliyoruz.

Dr.Öğr. Üyesi İlkay Gök
Mutfak Sanatları Merkezi Müdürü

0(216) 677 16 30 - 2747
ilkay.gok@okan.edu.tr

İş Ortaklarımız
İş ortaklarımız
Copyright © 2024 İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi - Tüm Hakları Saklıdır.