Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Mutfak Sanatlarý Merkezi
Okan Üniversitesi
Mutfak Sanatları Merkezi

Hakkımızda

Okan Üniversitesi olarak 2009 yılında açtığımız Gastronomi Bölümü, dünya standartlarındaki eğitim kalitesi ve bu eğitimi destekleyen yatırımlarıyla gastronomi alanında kısa sürede ülkemizde önemli bir yer edindi. Gastronomi Bölümü’nde öğrencilerimize verdiğimiz kaliteli eğitimi 2013 yılında halka açmanın gururunu yaşıyoruz. Üniversitemiz, Kadıköy Kampüsü’nde yer alan Mutfak Sanatları Merkezi’nde hayata geçirdiği Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı ile kariyerlerine yiyecek-içecek sektöründe profesyonel aşçı olarak devam ettirmek isteyenlere İngiltere’deki gastronomi alanında en ünlü ve başarılı üniversitelerden West London ile İtalya’nın en iyi aşçılık okulu APICIUS International School of Hospitality’den AB ülkelerinde geçerli çift sertifika veriyor. Kraliyet ailesinin Londra’da ikamet ettiği Buckingham Sarayı’nda ve Kraliçe II. Elizabeth’in yurtdışındaki resmi ziyaret gezi ya da tatil gibi seyahatlerinde uluslar arası yiyecek-içecek operasyonları, programa katılanların sertifikasına sahip olacağı West London tarafından yönetiliyor. İtalya’nın Floransa şehrinde yer alan APICIUS International School of Hospitality ise Palazzi Uluslararası Okullar Birliği’nin çatısı altındaki 6 okuldan biri. Katılımcılar, sadece Türkiye’de değil yurtdışında da çalışma imkanına sahip oluyorlar.

Mutfak Sanatları Merkezi’nde gerek yabancı üniversitelerle işbirlikleri sayesinde gerekse yurtdışından gelen dünya çapında tanınan şeflerin eşliğinde yeni dünya pişirme tekniklerini de öğretiyoruz. Mutfak Sanatları Merkezi’nin yanı sıra üniversitemizin Tuzla Kampüsü’ndeki 1000 metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük gastronomi uygulama mutfağı ve O’Mutfak Restaurantı’na ev sahipliği yapan komplekste iki adet 32 kişilik aşçılık ve bir adet 18 kişilik pastacılık uygulama sınıfımız yer alıyor. Kompleks, kurumsal şirket etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor. Merkezde kurum, marka veya şirketlere yönelik özel etkinlik, toplantı, lansman ve workshoplar da düzenleniyor. Alınan eğitimler sonucunda yapılan yemekler O’Mutfak Restaurant’da müşterilere sunuluyor.

Copyright © 2017 Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi - Tüm Hakları Saklıdır.