PROFESYONEL AŞÇILIK SERTİFİKA PROGRAMI
Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı - 16 Hafta
İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi’nce yürütülen Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı, kariyerlerine yiyecek - içecek sektöründe profesyonel aşçı olarak devam ettirmek isteyenler için tasarlanmıştır. 18 yaşını doldurmuş tüm adayların başvurabileceği programın süresi 8 aydır. Teorik ve uygulamaları başarıyla tamamlayan adaylar 4 aylık staj yapmaya hak kazanırlar. Okan Mutfak Sanatları Merkezi adaylarına beş yıldızlı oteller ve lüks restoranlarda, yurt içinde ve yurtdışında “Michelin Yıldız” a sahip restoranlarda staj yapabilme fırsatları sağlamaktadır.
Sertifikalar
Eğitimlerini tamamlayan, sınavlarını başarıyla geçen adaylarımız; İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ onaylı “Okan Mutfak Sanatları Merkezi Profesyonel Aşçılık Sertifikası” / “Okan Mutfak Sanatları Merkezi Profesyonel Pastacılık Sertifikası” ve MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI onaylı mesleki sertifika alırlar.
Eğitim İçeriği
Teorik Eğitim: Tabak Sunumu, Mutfak Ekipmanları, Menü Planlama, Satın Alma, Gıda Güvenliği, İş Güvenliği, Maliyet Hesaplama, Beslenme
Uygulamalı Eğitim: Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri, Kemik Suları, Bağlayıcılar, Çorbalar, Soslar, Sandviçler, Et Kesim Teknikleri, Soğuk Mutfak Teknikleri, Pişirme Teknikleri, Et – Balık – Tavuk İşleme ve Pişirme Teknikleri, Tahıl – Makarna – Pirinç İşleme ve Pişirme Teknikleri, Türk Mutfağı, Dünya Mutfakları, Temel Pastacılık Ekmekçilik Teknikleri
Eğitim Yeri: Eğitim Tuzla Kampüsü'nde yapılacaktır.
Kampüse ulaşım için servis bulunmaktadır.
Eğitim Süresi: 256 Saat (16 Hafta)
Eğitim Tarihi: : 23 Aralık 2023 – 7 Nisan 2024 / Saat: 09:00 - 17:30
Her hafta 16 ders saati eğitim verilecektir.
İletişim Bilgileri: 0212 212 65 26 - 1341 / Çağla Yıldız
Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi
Bilgi İçin: https://msm.okan.edu.tr/
Kayıt İçin: İletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.