Online Aşçılık Mesleki Eğitim Sertifika Programı
Programın Amacı
Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi olarak 2013 ten beri Sektör profesyonellerine sunduğumuz, Mesleki Yeterlilik sertifika programımızı Online Platforma taşıyarak bu süreçte de eğitime devam ediyoruz.
Mesleki Yeterlilik Sertifika Programı, hali hazırda mutfaklarda çalışan ve deneyim sahibi olup diploma veya geçerli bir sertifikaya sahip olmayan, en az 4 yıl deneyimli aşçılarımız için tasarlandı. Tüm uluslararası gastronomik terminoloji ve pişirme tekniklerini içeren eğitim 64 saatlik bir programdan oluşuyor. Katılımcılar Profesyonel Aşçılık Mesleki Yeterlilik Sertifika Programı sayesinde pratik ağırlıklı tecrübelerini, profesyonel bir eğitim programı ile birleştirme imkanı bulabilecekler.
Eğitimin tamamlanmasıyla birlikte yazılı ve pratik final sınavını geçen katılımcılar, Okan Üniversitesi ve ve İtalya’nın en iyi aşçılık okullarından biri olan Florence Üniversitesinden APICIUS International School of Hospitality’den AB ülkelerinde geçerli sertifika almaya hak kazanırlar.
Profesyonel Aşçılık Mesleki Yeterlilik Sertifika Programının İçeriği
İş Güvenliği ve Hijyen- Maliyet Hesaplamaları/Standart Reçete- Mutfak Ekipmanları- Bıçak Teknikleri- Haşlama, Buhar, Poşe Teknikleri- Et ve Sebze Suları- Soslar- Salatalar- Çorbalar- Et ve Kümes Hayvanları- Balık ve Kabuklular- Sote ve Kızartma Teknikleri- Izgara, Rosto, Breze- Makarna, Pirinç- Sunum ve Servis Standartları
Eğitim Tarihi:18\01\2021
2 gün teorik - 4 gün uygulama yapılacaktır.
Eğitimler; Hafta içinde Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Pazartesi günleri verilecektir.
Teorik Eğitim: Saat:10:00-16:00
Uygulama Eğitim: Saat 10:00- 16:00
Not: Online eğitim için ders notları ve reçeteler kitapçık halinde katılımcılara ulaştırılacaktır.