İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Mutfak Sanatlarý Merkezi
İstanbul Okan Üniversitesi - Mutfak Sanatları Merkezi

PROFESYONEL PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK PROGRAMI

Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Programı - 16 Hafta

İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi’nce yürütülen Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Sertifika Programı, kariyerlerine yiyecek - içecek sektöründe profesyonel pastacı ve ekmekçi olarak devam ettirmek isteyenler için tasarlanmıştır. 18 yaşını doldurmuş tüm adayların başvurabileceği programın süresi 8 aydır. İlk 4 ay boyunca öğrenciler İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nün akademisyen şefleri ile tanınmış profesyonel şefler tarafından verilen yoğunlaştırılmış uygulamalı eğitimlere katılırlar. Programın kalan 4 ayın da ise öğrenciler, beş yıldızlı oteller ve lüks restoranlarda zorunlu stajlarını gerçekleştirirler. Eğitimin ardından katılacakları sınav sonucunda mezun olunacaktır.

Sertifikalar
Eğitim süresince katılacakları sınavlar sonucunda mezun olan öğrencilerimiz, YÖK onaylı Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları merkezi Profesyonel aşçılık sertifikası ve İtalya’nın en iyi aşçılık okulu APICIUS International School of Hospitality’den AB ülkelerinde geçerli sertifika almaya hak kazanırlar. Öğrenciler aynı zamanda Uluslar arası onaylı sertifikaya sahip olurlar.

Eğitim Yeri: Eğitim Tuzla Kampusu’nda yapılacaktır.
Eğitim Süresi: 256 Saat
Eğitim Tarihi: 08 Ocak 2022- 24 Nisan 2022
Hafta Sonu Grubu: 09 Ekim 2021-23 Ocak 2022 - 10:00-18:00 arası.

Verilecek Eğitimler

Teorik Olarak; Tabak Sunumu, Mutfak Ekipmanları, Menü Planlama, Satın Alma, Gıda Güvenliği, İş Güvenliği, Maliyet Hesaplama, Gıdaların Yapısal Özellikleri

Pratik Olarak; Temel Aşçılık Teknikleri, Kek, Kurabiye, Türk Tatlıları, Klasik Pasta Yapım Teknikleri, Modern Pasta Yapım Teknikleri, Mereng Teknikleri, Tart Yapım Teknikleri, Cupcake Yapım Teknikleri, Klasik Ekmek Yapım Teknikleri, Poğaça ve Açma Yapım Teknikleri, Kruvasan ve Milföy Yapım Teknikleri, Maya Yapım Aşaması ve Basit Ekmekler, Zenginlerştirilmiş Hamurlar, Yöresel Ekmekler,Pide Çeşitleri, Katlamalı Ekmekler, Gevrekler ve Galetalar, Glütensiz Ekmek Yapım Teknikleri, Ekşi Maya İşleme ve Yapım Teknikleri

İş Ortaklarımız
İş ortaklarımız
Copyright © 2023 İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi - Tüm Hakları Saklıdır.