İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Mutfak Sanatlarý Merkezi
İstanbul Okan Üniversitesi - Mutfak Sanatları Merkezi

PROFESYONEL PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK PROGRAMI

8 Aylık Profesyonel Pastacılık Ve Ekmekçilik Programı

İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi’nce yürütülen Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Sertifika Programı, kariyerlerine yiyecek - içecek sektöründe profesyonel pastacı ve ekmekçi olarak devam ettirmek isteyenler için tasarlanmıştır. 18 yaşını doldurmuş tüm adayların başvurabileceği programın süresi 8 aydır. İlk 5 ay boyunca öğrenciler İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nün profesyonel eğitmenleri ile tanınmış profesyonel şefler tarafından verilen yoğunlaştırılmış uygulamalı eğitimlere katılırlar. Programın kalan 3 ayında ise öğrenciler, beş yıldızlı oteller ve lüks restoranlarda zorunlu stajlarını gerçekleştirirler. Eğitimin ardından katılacakları sınav sonucunda mezun olunacaktır.

 

Eğitim Yeri: Eğitim Tuzla Kampüsü'nde yapılacaktır.

Eğitim Tarihi: Eğitim 22 Şubat tarihinde başlayacaktır.

Eğitim Süresi: 320 ders saati pratik eğitim, 288 iş saati staj

Her hafta 16 ders saati eğitim verilecektir. Hafta sonu ve hafta içi gruplar olacaktır.

Hafta sonu grubu, Cumartesi 09:00-18:00, Pazar 09:00-18:00 aralığında olacaktır. 

Hafta içi grubu, Pazartesi – Salı – Çarşamba – Perşembe 18:00-22:00 aralığında olacaktır.

 

Verilecek Eğitimler

Teorik Olarak; Tabak Sunumu, Mutfak Ekipmanları, Menü Planlama, Satın Alma, Gıda Güvenliği, İş Güvenliği, Maliyet Hesaplama, Gıdaların Yapısal Özellikleri

Pratik Olarak; Temel Aşçılık Teknikleri, Kek, Kurabiye, Türk Tatlıları, Klasik Pasta Yapım Teknikleri, Modern Pasta Yapım Teknikleri, Mereng Teknikleri, Tart Yapım Teknikleri, Cupcake Yapım Teknikleri, Klasik Ekmek Yapım Teknikleri, Poğaça ve Açma Yapım Teknikleri, Kruvasan ve Milföy Yapım Teknikleri, Glütensiz Ekmek Yapım Teknikleri, Ekşi Maya İşleme ve Yapım Teknikleri

 

Eğitim Programı:

1. Hafta: Gastronomi ve Mutfağın Temel Bilgileri
               Beslenme, Hijyen, Gıda ve İş Güvenliği, Mutfak Hiyerarşisi, Mutfak Ekipman Bilgisi, Mutfak Terimleri, Gıdaların Yapısal Özellikleri

2. Hafta: Yiyecek-İçecek İşletmesi
               Restoran İşleyişi, Restoran Açılış Aşamaları, Gıda Mevzuatı, Gıda Pazarlaması, Sosyal Medya

3. Hafta: Temel Aşçılık Teknikleri

4. Hafta: Tatlı-Tuzlu Tart ve Kurabiye Yapım Teknikleri

5. Hafta: Kek Yapım Teknikleri

6. Hafta: Krema ve Klasik Pasta Yapım Teknikleri

7. Hafta: Pate Au Choux Tekniklerii

8. Hafta: Mousse, Pudding, Custard Yapım Teknikleri

9. Hafta: Krema ve Sos Yapım Teknikleri

10. Hafta: Dondurulmuş Tatlılar, Dondurma, Gelato, Sorbe Yapım Teknikleri

11. Hafta: Cheesecake Yapım Teknikleri

12. Hafta: Mereng Yapım Teknikleri

13. Hafta: Şeker Hamuru Yapım Teknikleri

14. Hafta: Türk Mutfağı Tatlı Hamur İşleri Yapım Teknikleri

15. Hafta: Türk Mutfağı Tuzlu Hamur İşleri Yapım Teknikleri

16. Hafta: Kruvasan, Milföy ve Katmanlı Hamurlar İşleme Teknikleri

17. Hafta: Temel Ekmek Yapım Teknikleri

18. Hafta: Mayalı ve Yağlı Hamur İşleme Teknikleri

19. Hafta: Ekşi Mayalı Ekmek Yapım Teknikleri I

20. Hafta: Ekşi Mayalı Ekmek Yapım Teknikleri II

İş Ortaklarımız
İş ortaklarımız
Copyright © 2020 İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi - Tüm Hakları Saklıdır.